Sıkca Sorulan Sorular
Davalarımı avukat ile takip etmek zorunda mıyım?
Türk hukuk sisteminde davaların avukat ile takip zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak hukuk sistemimizdeki ayrıntılı kanun ve usul düzenlemelerinin yer alması nedeniyle davaların avukat vasıtası ile takip edilmesi sizler için son derece faydalı olacaktır. Bu nedenle herhangi bir hak kaybı yaşanmaması adına dosyalarınızı avukat desteği ile takip etmenizi tavsiye ediyoruz.
Avukata nasıl vekaletname çıkartırım?
Avukata vekaletname verecek olan kişiler nüfus cüzdanı ile bizzat bir notere giderek işin niteliğine uygun vekaletname düzenlettirebilirler. Vekaletname düzenlenebilmesi için avukata ait bilgilerin notere verilmesi gerekmektedir. Boşanma, nafaka, tanıma ve tenfiz gibi davalardan vekaletname de bazı özel unsurlarında belirtilmesi ve yer alması gerekmektedir. Bu nedenle bu hususların notere gidilmeden evvel avukat ile istişare edilmesinde fayda vardır. (Not: Vekaletname örnekleri ve açıklamaları kısaca bilgilendirme amacı ile yazılmış olup vekaletnameler daha geniş veya dar yetkileri içerebilir. Bu nedenle bu yazılı sayfadaki bilgilerden dolayı hiçbir yasal taahhüdümüz ve sorumluluğumuz bulunmamaktadır.)
Avukata telefon ile danışmak mümkün müdür?
Genel itibari ile telefonla danışma şeklinde bir uygulama olmamakla birlikte salt hukuki mütalaa gerektirmeyen sorularınıza kısa cevaplar verilebilmektedir. Ancak bu yolla alacağınız bilgiler hiçbir zaman karşılıklı görüşme ile size sunulacak bilgilerin yerini tutmayacaktır. Bu nedenle web sitemiz içerisinde yer alan iletişim bilgilerinden tarafımıza ulaşarak randevu alabilir ve böylece yüz yüze görüşme ile kendiniz için çok daha yararlı bilgiler edinebilirsiniz.
Hangi alanlarda hizmet vermekteyiz?
Bireylere ve kurumlara; sürekli hukuki danışmanlık, ceza, hukuk ve idari davaların takibi, Soruşturma ve Ceza Yargılaması aşamasında müdafilik veya katılan vekilliği, sözlü ve yazılı hukuki danışma, sözleşme incelenmesi ve hazırlanması, hukuki mütalaa hazırlanması, tahkim ve arabuluculuk görüşmelerine katılma, hukuki konularda eğitim ve seminer hizmetleri vermekteyiz.
Dava açtım fakat bu dava ne kadar sürede neticelenir?
Davaların Türk Yargı sisteminde neticelenmesi bakımından kanunda öngörülmüş herhangi bir süre mevcut değildir. Ancak şu anda açılan davalarda Adalet Bakanlığının uygulaması gereği davaların bitmesi için hedef süre uygulamasına geçilmiştir. Ancak bu hedef süreler yerel mahkemelerdeki yargılamanın bitmesi için öngörülmüş süreler olup kesin süreyi ifade etmemektedir. Bu süreler davanın türüne, uzunluğuna ve delil durumuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. Net bir bilgiyi büromuz ile iletişime geçerek edinebilirsiniz.
Avukatım duruşmada fazla konuşmuyor. Etkili bir şekilde konuşarak hakimi etkilemesi gerekmez mi?
Hayır. Türk hukukunda yargılama usulü olarak yazılı usül esastır. Yani dilekçeler sözlü yargılamaya göre çok daha fazla öneme sahiptir. Avukatın savunma ve iddialarını dilekçeleri ile sunması, duruşmada sözlü olarak beyan etmesine göre çok daha sağlıklıdır. Kaldı ki ülkemizde hakimler tayin nedeniyle sık sık yer değiştirmekte olup, sizin “tam da ikna ettik” diye düşündüğünüz hakim bir sonraki duruşmasını tayini çıkmış olarak memleketin başka bir köşesinde yapabilir. Sizin duruşmanıza ise ilk defa karşılaştığınız bir hakim çıkabilir. Bu nedenle tüm olayların açık bir şekilde sırası ile yazılarak dosyasına konması çok önemlidir.
Benim bir davam var kesinlikle kazanabilir misiniz?
Söz konusu davalar olduğu vakit hiçbir zaman hiçbir duruma kesin gözüyle bakılmaması gerekir. Bu nedenle hiçbir zaman “kesin” gibi bir kelime kullanıp müvekkillerimize bir taahhüt vermeyiz. Aksi takdirde hizmet değil umut satmış oluruz. Müvekkillerimize verebileceğimiz tek taahhüt dava veya işinizi elimizden gelen en iyi şekilde, en yüksek gayret ve çaba ile takip edeceğimizdir.